Om Suitcase Opera

Home »  Om Suitcase Opera

Suitcase Opera Productions

Suitcase Opera är ett operakompani med hemvist i Umeå, grundat av sopranen Veronica Janunger Sjöberg och den nederländska sopranen Esther von Schoenberg – van Zijl.

Vi vill med enkla medel ge publiken en stor upplevelse. Föreställningarna görs därför med få solister, få musiker och lite rekvisita. Så lite att det nästan får plats i en resväska.

Suitcase Opera’s mål är att ta operaföreställningar till platser där det vanligtvis inte framförs opera, t.ex till mindre orter samt att ge unga musiker arbetstillfällen.

Tematiken i våra föreställningar ska knyta an till det samhälle vi lever i idag, även om musiken i många fall skrevs för länge sedan. Vi vill att våra föreställningar ska vara intressanta både för den vane och den ovana operalyssnaren, och att både barn som vuxna ska känna sig hemma på våra föreställningar. Publiken bjuds på det stora i det lilla: en kort föreställning som ger ett stort leende eller en näsduk full av tårar. (photo credits: Marco Feklistoff).  Klicka på bilderna för CV!

Esther von Schoenberg   Veronica Janunger    Jos Groenier

Creative Director/Soprano               Creative Director/Soprano                Advisor/Theatre Director

marcofeklistoffphotoportretmarcofeklistoffVeronicaportretJos-groenier